Most Počitelj uskoro u funkciji: Intenzivirani završni građevinski radovi

1
Radiosarajevo.ba
Most Počitelj uskoro u funkciji: Intenzivirani završni građevinski radovi

Povodom skorog završetka radova na dionici autoputa Počitelj – Zvirovići, koja uključuje impozantni most Počitelj, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić primio je predstavnike kineske kompanije koja učestvuje u njegovoj izgradnji.

Gradonačelnik Vidić istaknuo je dobru saradnju s kineskim kompanijama te se zahvalio na izgradnji, odnosno asfaltiranju pojedinih lokalnih cesta, kao i na onim dionicama koje treba još završiti, saopćeno je iz Grada Čapljina.

Inače, na dionici Počitelj - Zvirovići intenzivirani su završni građevinski radovi, kao i na samom mostu, s ciljem da se dio koridora Vc pusti u promet tokom ljetne turističke sezone.

Danas sunčano i do 40 stepeni: Pročitajte i kakvo će nam vrijeme biti do ponedjeljka

Trenutno se postavlja zaštitna metalna ograda i završni slojevi asfalta. Prethodno su završeni betonski radovi, a sada se izvode završni radovi na hidroizolaciji.

Paralelno s građevinskim radovima, provodi se i procedura tehničkog prijema i dobivanja upotrebne dozvole, piše Večernji.ba.

Dionica Počitelj – Zvirovići, dužine 11 kilometara, bit će povezana s Republikom Hrvatskom preko Graničnog prijelaza Bijača.

Navedena dionica uključuje i most Počitelj. Most ima šest stubova, od kojih najviši doseže visinu od preko 100 metara, dok je dužina mosta skoro jedan kilometar. Most Počitelj je jedan od najviših mostova u regiji, čime se svrstava među najkompleksnije objekte unutar autoceste na koridoru Vc.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak