Ministarstvo vanjskih poslova o eksploziji u Pakistanu: 'Diplomate iz BiH nisu povrijeđene'

1
Radiosarajevo.ba
Ministarstvo vanjskih poslova o eksploziji u Pakistanu: 'Diplomate iz BiH nisu povrijeđene'

Konvoj sa stranim diplomata, među kojima je bilo i diplomatsko osoblje iz Bosne i Hercegovine, nagazilo je na minu u Pakistanu.

O svemu se oglasilo Ministarstvo vanjskih poslova naše zemlje na društvenoj platformi X, navodeći da nema povrijeđenih bh. državljana.

Njihovo saopćenje za javnst prenosimo u cijelosti:

Pogledajte kako izgledaju iranske rakete koje su poslane prema Izraelu

"Obavještavamo javnost da eksplozija koja se dogodila blizu konvoja koji je osiguravao i diplomate iz Bosne i Hercegovine u Pakistanu nije ugrozila njihove živote.

Sa olakšanjem potvrđujemo da su bh. diplomate ostale nepovrijeđene.

Vlasti istražuju incident, a mi ćemo nastaviti pratiti situaciju.

Ostanite sigurni", navodi se u objavi MVP-a BiH.

Podsjetimo, u eksploziji bombe u Pakistanu ubijen je policajac koji je bio zadužen za osiguranje stranih diplomata, a trojica su ranjena, saopštila je policija.

Policijsko vozilo koje je pratilo diplomate prema turističkom mjestu Malam Jabba u okrugu Swat, sjeverozapadni Pakistan, vjerovatno je nagazilo na minu.

U konvoju je bilo 12 diplomata iz Bosne i Hercegovine, Rusije, Vijetnama, Etiopije, Ruande, Zimbabvea, Indonezije, Uzbekistana, Turkmenistana, Kazahstana i Portugala.

Portparol okružne policije Moin Fayyaz rekao je za Radio Mashal da se na osnovu prvobitnog uviđaja čini da je bomba bila zakopana pored puta, ali je rekao da je istraga još u toku.

Zvaničnici Swat policije kažu da su se nakon incidenta ambasadori stranih zemalja sigurno vratili u grad Mingore i da je putovanje u Mulam Jabbu otkazano.

[twitter]https://x.com/zarrar_11PK/status/1837826947851718829/video/1[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak