Ministar Helez nagradio pripadnike OS BiH koji su spasili unesrećenu posadu iz helikoptera

1
Radiosarajevo.ba

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez sa zamjenicima Slavenom Galićem i Aleksandrom Goganovićem primio je u posjetu pripadnike artiljerijskog bataljona iz sastava 4 pbr Oružanih snaga BiH na čelu sa pukovnikom Muhamedom Ganićem, koji su spasili unesrećenu posadu helikoptera koji je pao u Jablaničko jezero. 

Bez razmišljanja unesrećenoj posadi helikoptera prvi su upomoć pritekli potporučnik Ahmed Opardija, kaplar Anel Gostevčić, vojnik 1. klase Dženan Ščuk, vojnik 1. klase Eldin Prevljak i vojnik Arnes Burić, a zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji u padu helikoptera nije bilo ljudskih žrtava.

Prijemu kod ministra prisustvovali su i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, generalpukovnik Gojko Knežević, te komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Mirzet Lubenović.

Policija treba vašu pomoć: Uhapšena dvojica osumnjičenih za ubistvo na Stupu, za trećim se traga

Ministar Helez poželio je srdačnu dobrodošlicu hrabrim pripadnicima OS BiH.

"Vi ste bez razmišljanja pritekli upomoć i spasili nekoliko života, čestitam vam na tome. Znam da je bilo i negativnih komentara, ali ne osvrćite se, toga će uvijek biti. Nastavite raditi s entuzijazmom kao dosada i ostanite ponos naše države. Hvala vam u ime MO i OS BiH i svih nas", kazao je Helez.

Oglasio se ministar Zukan Helez nakon izvlačenja helikoptera: "Ganule su me poruke mladih ljudi"

Ministar odbrane BiH naglasio je da će pripadnici OS BiH biti novnačno nagrađeni za svoju hrabrost i profesionalnost.

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez sa zamjenicima Slavenom Galićem i Aleksandrom Goganovićem primio je u posjetu pripadnike artiljerijskog bataljona iz sastava 4 pbr Oružanih snaga BiH na čelu sa pukovnikom Muhamedom Ganićem, koji su spasili unesrećenu posadu helikoptera koji je pao u Jablaničko jezero

Zamjenik Galić pripadnicima OS BiH se zahvalio za sve što rade, kazavši da su oni heroji i ponos države.

Nevidljivi problemi Oružanih snaga BiH: Koliko je naša vojska zapravo opremljena?

Zamjenik Goganović je naglasio da se ljudski životi ne mogu nakoknaditi ničim, zato je postupak pripadnika artiljerijskog bataljona iz sastava 4 pbr za svaku pohvalu.

Načenlik ZŠ OS BiH, generalpukovnik Knežević čestitao je pripadnicima koji su bez razmišljanja pritekli upomoć unesrećenoj posadi helikoptera OS BiH.

"Najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava, jer sve je drugo nadoknadivo. Takve stvari se dešavaju i u najorganizovanijim sistemima ali moramo raditi na tome da nam se ne ponovi", naglasio je general Knežević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak