Milorad Dodik opet RS nazvao državom: 'Vraćamo snagu i u Crnoj Gori'

11
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik opet RS nazvao državom: 'Vraćamo snagu i u Crnoj Gori'

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u nedjelju, 15. septembra, ponovo da su "Srbi u ovo stoljeće ušli sa dvije države - Srbijom i RS".

Milorad Dodik je to rekao na akademiji u Novom Sadu povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. On je podsjetio da je prije pet godina odlučeno da se 15. septembar vrati kao praznik i da je za to najzaslužniji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Obilježavan je u Kraljevini Jugoslaviji kao Dan vojske, a komunistička vlast ga je izbrisala, kao da nije ni postojao. I to govori o tome kako se tretirao naš narod u to vrijeme. Izgubili smo odličan tajming, ali se Srbija vraća i srpski narod se vraća sebi.

Stanovništvo skeptično: Da li BiH može, ako bude velikih poplava, zaštititi ljude i imovinu?

Danas, kada pogledam šta smo ostavili iza sebe u posljednjih nekoliko decenija, moram da kažem definitivnu istinu koju mnogi ne žele da slušaju, a to je da su Srbi u ovaj vijek ušli sa dvije države - Republikom Srpskom i Srbijom i da snagu našeg naroda u Crnoj Gori vraćamo", poručio je Milorad Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak