Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme očekuje u septembru i da li je došao kraj ljetu

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme očekuje u septembru i da li je došao kraj ljetu

Vrućine se, uprkos sve dužim noćima i dalje ne predaju, a ljeto ove godine na dobrom je putu da završi kao najtoplije od početka meteoroloških mjerenja, objavili su danas, 28. augusta bosanskohercegovački meterolozi.

"'Alđun za leđa, kaput na leđa', 'od Svetog Ilije sunce sve milije', 'Velika Gospa - jesenski svetac' samo su neke od izreka koje u današnjim vremenima polako gube svoj smisao. Ljeto, gotovo jednakom žestinom nastavilo se i tokom druge polovine avgusta, a zadnjih dana pojedine lokacije ponovo su mjerile temperature do oko 35 - 40°C", navode meterolozi.

Dodaju i da će nas visoke temperature pratiti i početkom septembra.

Bravo, ljudi: Hrabri mještani Kladnja pomagali vatrogascima u gašenju požara

"U narednom periodu nikakva značajnija vremenska prekretnica. Nastavlja se vruće i većinom stabilno vrijeme iako će u pojedinim danima dnevnim razvojem naoblake biti lokalnih pljuskova.

Meteorolozi i za danas izdali upozorenja: Negdje vrelina, a negdje grmljavinsko nevrijeme

Takvi lokalni pljuskovi kao i u proteklom periodu ne donose prekid suše, samo lokalno ublažavanje. U sličnom vremenskom ritmu započinjemo i septembar. Početak septembra u znaku vrućina sa dnevnim temperaturama do oko 38°C", objavili su meterolozi.

Prognozu Federalnog hidrometeorološkog zavoda pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak