Meteorolozi objavili prognozu za BiH za naredne dvije sedmice: Kad i gdje će biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu za BiH za naredne dvije sedmice: Kad i gdje će biti kiše

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas su, 10. oktobra, objavili srednjoročnu prognozu, za period od naredne dvije sedmice, do 24. oktobra. 

Kako navode, u petak nas očekuje nestabilno vrijeme s kišom ili kraćim lokalnim pljuskom. Prvog dana vikenda u jutarnjim satima izgledna je magla po kotlinama i duž riječnih tokova. Tokom ostatka dana preovladavaće pretežno sunčano sa umjerenom oblačnošću.

Pretežno sunčano očekuje se do utorka, s nešto više oblaka u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine. U srijedu izgledna je slaba kiša u centralnim i južnim područjima zemlje. Minimalne temperature zraka u narednim danima varirat će između 7°C i 11°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 14°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 14°C do 19°C, na jugu i do 25°C.

Treći MESSpresso ugostio Lajlu Kaikčiju, Maju Izetbegović i Jelenu Kordić Kuret

Od četvrtka 17. oktobra pa do kraja prognoznog perioda, prema raspoloživim prognoznim modelima, preovladavaće stabilno vrijeme s malom do umjerenom oblačnošću. U centralnim područjima moguća je slaba magla u jutarnjim satima.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 3°C i 8°C, u Hercegovini do 11°C. Najviša dnevna temperatura od 11°C do 16°C, jugu zemlje do 19°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak