Meteorolozi objavili prognozu za BiH do 15. oktobra: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu za BiH do 15. oktobra: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu za period od 30. septembra do 15. oktobra 2024. godine.

Prvi dan oktobra donosi stabilne vremenske uslove, dok će u srijedu, 2. oktobra, Bosnu i Hercegovinu zahvatiti novo naoblačenje. Očekuje se da će naoblačenje prvo pogoditi zapadne dijelove zemlje, a tokom dana se proširiti i na ostala područja, uz mogućnost kiše u drugom dijelu dana. U četvrtak i petak predviđaju se oblačni dani sa kišom i pljuskovima, pri čemu će južna područja doživjeti više padavina. Vikend će biti pretežno oblačan, uz slabije kišne padavine.

Minimalne temperature zraka varirat će između 5°C i 10°C u Bosni, dok će u južnoj Hercegovini dosegnuti do 12°C. Najviše dnevne temperature očekuju se u rasponu od 17°C do 22°C, dok će na jugu zemlje biti i do 24°C. U četvrtak i petak jutarnje temperature će se kretati od 9°C do 14°C, a na jugu do 17°C.

SPUS traži smjenu ministrice Mesihović: 'Pokušava oduzeti prava mladima'

U periodu od 7. do 12. oktobra, prema prognozama, prevladavaće umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Pred kraj druge sedmice oktobra očekuje se novo naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura u Bosni biće uglavnom između 9°C i 14°C, dok će u Hercegovini doseći do 15°C. Najviša dnevna temperatura očekuje se u rasponu od 11°C do 16°C, dok će na jugu zemlje iznositi do 18°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak