Na Bjelašnici jutros -5 stepeni! Objavljena prognoza do četvrtka - evo kad stižu nove padavine

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros -5 stepeni!  Objavljena prognoza do četvrtka - evo kad stižu nove padavine
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto sunčanije bilo je na jugu. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Drvar 0, Bugojno, Livno i Sokolac 2, Bihać, Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 3, Banja Luka i Široki Brijeg 4, Jajce, Sarajevo i Zenica 5, Zvornik 6, Gradačac 7, Trebinje 11, Mostar i Neum 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Stabilizacija vremenskih prilika će povoljno uticati na većinu populacije. Jutarnje temperature će se kretati do 5° u Bosni, stoga savjetujemo prikladno odijevanje. Bez obzira na pad temperatura, sunčano vrijeme će kod mnogih potaknuti dobro raspoloženje. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti.

Putin tvrdi da će Rusija postići sve ciljeve u Ukrajini: "Istina je na našoj strani"

Putin tvrdi da će Rusija postići sve ciljeve u Ukrajini: "Istina je na našoj strani"

Danas u Bosni većinom malo do umjereno oblačno. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. U Sarajevu niska oblačnosti prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni.

Utorak: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena. 

Saobraćajni kolaps kod Sarajeva: Automobili stoje u kolonama, a zabilježene i saobraćajne nesreće

Saobraćajni kolaps kod Sarajeva: Automobili stoje u kolonama, a zabilježene i saobraćajne nesreće

Srijeda: U Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati kišu i pljuskove širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepena. 

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije