Meteorolozi objavili prognozu do 12. septembra: Evo šta nas očekuje nakon oluje koja stiže danas

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do 12. septembra: Evo šta nas očekuje nakon oluje koja stiže danas

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 28. augusta, prognozu za naredne dvije sedmice, do 12. septembra ove godine. 

Kako navode, do 31. augusta očekuje se nestabilno vrijeme, a promjenu donosi hladnija zračna masa koja se očekuje uz frontalni sistem sa sjeverozapada. Česte, ponegdje i obilne padavine, te niže vrijednosti temperature zraka biće glavna karakteristika vremenskih uslova naredna četiri dana.

Od 1. septembra do kraja prognoznog perioda izgledno je se stabilno vrijeme, temperature zraka biće u granicama prosječnih za ovaj period, a samo na jugu i jugozapadu zemlje, od 6. do 10. septembra, očekuju se povremene i slabe padavine.

Magična noć muzike i koncert za pamćenje: Rimski filharmoničari očarali sarajevsku publiku

Do kraja augusta, širom Bosne i Hercegovine vrijednosti temperatura zraka biće ispod prosjeka. Tokom jutra minimalne temperature zraka očekuju se od 9 do 13 °C na području Bosne, a u Hercegovini od 14 do 19, danju, maksimumi u Bosni do 26, u Hercegovini do 30 °C.

Od 1. do 12. septembra u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 9 do 14 °C, u Hercegovini od 15 do 20, danju najviše temperature zraka u Bosni do 31, u Hercegovini do 34 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak