Meteorolozi najavili veliki pad temperatura i prvi ovosezonski snijeg: Evo u kojem dijelu BiH

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili veliki pad temperatura i prvi ovosezonski snijeg: Evo u kojem dijelu BiH

U Bosni i Hercegovini u petak, 13. septembra, bilo oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Bihać 7, Drvar i Prijedor 8, Banja Luka, Bugojno, Jajce i Sanski Most 9, Doboj, Gradačac i Livno 11, Ivan Sedlo 12, Bijeljina, Sokolac i Tuzla 13, Zenica i Zvornik 14, Široki Brijeg i Srebrenica 16, Sarajevo i Trebinje 17, Mostar 19, Neum 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 929 milibara, za 12 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima koji mogu biti prećeni grmljavinom. Intenzivnije padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U drugom dijelu dana na vrhovima planina je moguć snijeg. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeverozapadni. Temperature zraka u Bosni između 11 i 18, a u Hercegovini od 15 do 22 stepena.

Pogledali smo predstavu o kojoj svi pričaju: Zapis prošlosti za budućnost, 'Konačari' jesu Sarajevo

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Temperature zraka između 12 i 17 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Padavine i niže temperature uslovljavaju nepovoljne biometeorološke prilike. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju, s obzirom da će, uz veći sadržaj vlage u zraku i sjeverac, osjet hladnoće biti izraženiji tokom cijelog dana. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

Za 14. septembar 2024 (subota), pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini tokom dana prolazno razvedravanje. U jutarnjim satima kiša se očekuje širom zemlje, a na planinama snijeg. U ostatku dana u Bosni povremena i slaba kiša.Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna u Bosni od 8 do 14, a u Hercegovini od 16 do 22 stepena.

Snježno nevrijeme u Austriji: Saobraćaj u kolapsu, a evo kada nas snijeg očekuje u BiH

Za 15. septembar 2024 (nedjelja), pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Bosni. U Hercegovini slaba kiša u ranim jutarnjim satima. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 stepeni.

Za 16. septembar 2024 (ponedjeljak), na jugu Hercegovine sunčano uz umjerenu oblačnost, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša i lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 22 stupnja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak