Prvi snijeg u komšiluku: Pogledajte kako je zabijelio planinski prevoj Vršič u Sloveniji

3
Radiosarajevo.ba
Prvi snijeg u komšiluku: Pogledajte kako je zabijelio planinski prevoj Vršič u Sloveniji
Foto: Bhmeteo.ba / Snijeg u Sloveniji

Dok ljeto polako odlazi, zima se uveliko približava, a prvi znakovi hladnog vremena već su stigli u našu regiju. Nakon perioda visokih temperatura, nagli pad temperature donio je prve snježne padavine, a planinski prevoj Vršič u Sloveniji sada je prekriven snijegom.

Prevoj Vršič, osvanuo je u zimskom ruhu, a snijeg koji je pao posljednjih dana simbolizira dolazak hladnijih dana. Ovaj prevoj, koji je poznat po svojoj slikovitoj ljepoti, sada je prekriven slojem snijega, što predstavlja drastičnu promjenu u vremenskim uslovima.

No, Slovenija nije jedina koja doživljava prve znakove zime. Snijeg je nedavno pao i u Njemačkoj, gdje su planinski vrhovi već prekriveni bijelim pokrivačem, dok su Alpe koje su također zabilježile prve ozbiljnije snježne padavine, također u znaku zime.

Nastavljeno suđenje za ratne zločine: 'Samo recite gdje ste mi zakopali braću, sad nemam nikoga'

Nastavljeno suđenje za ratne zločine: 'Samo recite gdje ste mi zakopali braću, sad nemam nikoga'

Ova promjena u vremenskim uslovima dolazi nakon toplih i vrućih dana, koji su karakterizirali ljeto. Naglo sniženje temperatura i snijeg koji je uslijedio potvrđuju da zima kuca na vrata, a ljubitelji zimskih sportova i svih onih koji uživaju u zimskim pejzažima mogu se radovati dolasku nove sezone.

Prvi snijeg u komšiluku". Zabijelio se planinski prevoj Vršič u Sloveniji ❄ Foto: Arso

Posted by BHMETEO.ba on Thursday, September 12, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije