Mešić: Naši inspektori su ušli u ordinaciju dr. Mekića, gdje se liječila preminula Džejla Drapić

3
A. S.
Mešić: Naši inspektori su ušli u ordinaciju dr. Mekića, gdje se liječila preminula Džejla Drapić

Porodica Džejle Drapić (16), tinejdžerice iz Sarajeva, koja je nakon liječenja zuba u privatnoj stomatološkoj ordinaciji "Dr. Haris Mekić", preminula na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu (KCZUS), traži istinu i pravdu.

Podsjetimo, 2. oktobra stanje Džejle Drapić je sve gore, pa dijete od otoka dobiva gušenje i majka samoincijativno odlazi na KCUS.

Ponovo joj se pogoršava stanje i dobiva gušenje i nakon napravljene CT snimke, doktori KCUS-a Džejlu Drapić upućuju na hitnu operaciju 3. oktobra. Nakon toga Džejla je smještena na intenzivnu njegu gdje su liječnici, a što je i porodica nekoliko puta naglasila, učinili sve da je spase, na čemu su im neizmjerno zahvalni.

Tahirović: "Ne dozvoljavamo da više ijedan zločinac bude prijevremeno pušten na slobodu'

Nakon što se stanje nije popravilo, 11. oktobra Džejla je izložena novoj operaciji, koju nije izdržala, i nažalost, preminula je.

Tužilaštvo KS je, kako je ranije pisao portal Radiosarajevo.ba, poduzelo potrebne radnje za utvrđivanje uzroka smrti.

U četvrtak, 17. oktobra 2024. godine, za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić rekla je da "Tužilac poduzima radnje provjere, o pojedinačnim radnjama nećemo obavještavati javnost".

U petak, 18. oktobra, pojavila se informacija da su službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) u četvrtak izvršili nadzor u stomatološkoj klinici doktora Harisa Mekića, u kojoj se liječila Džejla Drapić.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Adisa Mešića, direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, koji je potvrdio da su inspektori bili na mjestu događaja u ordinaciji u kojoj se liječila preminula tinejdžerica.

"Naše inspektore smo poslali u kontrolu, nakon što smo dobili nalog od Tužilaštva Kantona Sarajevo, uz neka posebna uputstva. Sanitarni i zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove izvršili su u četvrtak nadzor nad radom ove stomatološke ordinacije i zadatak koji je od nas tražen je obavljen", kazao je Adis Mešić za Radiosarajevo.ba.

On nam je otkrio da KUiP neće dobivene informacije nakon nadzora podijeliti sa javnošću...

"Kao što su smjernice Tužilaštva KS da ne objavljuje pojedinačne radnje o poduzetim aktivnostima i rezultatima, tako ćemo i mi postupiti", dodao je direktor Mašić.

Sarajevo: Djevojčica (16) preminula na KCUS nakon stomatološkog zahvata u privatnoj ordinaciji

Zanimalo nas je koliko je potrebno dana da se dobiju rezultati nadzora ordinacije Harisa Mekića...

"Još je o tome rano govoriti... No, neki raniji primjeri sličnih analiza govore da je potrebno tri do četiri dana. Prema mom mišljenju, mogu kazati da će rezultati analiza ordinacije biti poznati naredne sedmice i odmah ćemo ih proslijediti odmah Tužilaštvu KS", kazao je Adis Mešić, direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za portal Radiosarajevo.ba.

Više o slučaju "Džejla Drapić" možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak