Maloljetnik osumnjičen za 49 lažnih dojava o bombama u Sarajevu smješten u popravni dom

9
Radiosarajevo.ba
Maloljetnik osumnjičen za 49 lažnih dojava o bombama u Sarajevu smješten u popravni dom

Općinski sud u Sarajevu odredio je privremeni smještaj maloljetniku koji se sumnjiči da je u proteklih 11 dana 49 puta lažno dojavio da su postavljene bombe u više srednjih škola u Sarajevu, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Maloljetnik je smješten u JU Zavod za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo.

Njegov privremeni smještaj u ovoj ustanovi može trajati od 14.10. do 14.11. 2024. godine ili do druge odluke suda", dodala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Vijeće ministara zatražilo razrješenje Zorana Galića

Podsjetimo, Tužiteljstvo KS navodi da je šesnaestogodišnjak, uhapšen 14. oktobra, osumnjičen da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje tako što je u proteklih 11 dana 49 puta lažno dojavio da su postavljene bombe u više srednjih škola u Sarajevu, upućujući prijeteće poruke na njihove e-mail adrese.

I jutros stigle dojave o postavljenim bombama u školama u Sarajevu

U međuvremenu su policijske agencije u Bosni i Hercegovini privele 16. oktobra još dvojicu maloljetnika osumnjičenih za isto krivično djelo.

Na adrese škola, trgovačkih centara, sudova i drugih institucija u Sarajevu su u protekle dvije godine stigli deseci dojava o postavljenim bombama.

U maju 2023. godine je na adrese više od 110 osnovnih i srednjih škola koje pohađa oko 18.000 učenika stigla dojava koja se pokazala lažnom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak