Majka Davida Dragičevića najavila: Večeras palim svijeću

Radiosarajevo.ba
Majka Davida Dragičevića najavila: Večeras palim svijeću

Suzana Radanović, majka tragično stradalog mladića iz Banja Luke Davida Dragičevića objavila je novu informaciju na svom zvaničnom Facebook profilu.

„U 18 sati palim svijeću za svog sina u hramu Hrista spasitelja“, napisala je Suzana.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS najavilo je da će spriječiti daljnje održavanje protesta grupe "Pravda za Davida", a kao razlog za ovaku odluku navedeno je činjenje krivičnih djela i prekršaja tokom održavanja javnih skupova, saopćeno je iz policije.

„Policijski službenici Uprave policije Banja Luka, zbog nepoštovanja obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, na prijavljenom skupu za dan 30. decembar 2018., te činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovnoj bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i postojanja sumnje da su izvršena i određena krivična djela, uhapsili određeni broj osoba, dok se za određenim brojem osoba traga“, saopćeno je iz MUP-a RS.

Iz MUP-a RS upozoravaju da će zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprečavanja normalnog odvijanja saobraćaja i nepoštivanja Zakona o javnom okupljanju RS, svi budući javni skupovi grupe "Pravda za Davida" biti spriječeni i prekinuti u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog skupa će biti sankcionirani u skladu sa zakonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak