Meteorolozi najavljuju loše vrijeme: Evo šta nas očekuje u narednim danima

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju loše vrijeme: Evo šta nas očekuje u narednim danima

Jutros je u centralnim i istočnim područjima Bosne, kao i na jugu Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -4; Ivan Sedlo, Jajce, Sanski Most 3; Banja Luka, Doboj, Sokolac, Srebrenica, Zvornik 4; Prijedor 5; Bihać, Bijeljina, Bugojno, Tuzla 6; Drvar, Gradačac, Sarajevo, Zenica 7; Livno 8; Grude 10; Stolac, Trebinje 12; Široki Brijeg 13; Neum 14; Mostar 15; 

Danas će u Hercegovini, dijelovima centralne i istočne Bosne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovini, u prvom dijelu dana, povremeno je moguća slaba kiša. U ostatku naše zemlje sunčano. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 13 do 20 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 13 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz nešto povoljnije biometeorološke prilike hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Moguće je duže zadržavanje naoblake i slabije padavine u većem dijelu zemlje, što će uzrokovati povremeno jačanje tegoba kod osjetljivih osoba. Obzirom da će posvuda biti svježije, naročito u jutarnjim satima, poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju. Na sjeveru zemlje ugodnije, uz sunčane intervale.

Objavljena je i prognoza za naredna tri dana:

Za 23.04.2020 (četvrtak)., jutro u većem dijelu zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u centralnim i istočnim područjima. Po kotlinaka i uz riječene tokove moguća je maguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 7 do 10, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugo do 21 stepen.

Za 24.04.2020 (petak)., malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u istočnim i centralnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 5 do 8, a najviša dnevna od 15 do 21, na jugo od 23 stepena.

Za 25.04.2020 (subota)., umjereno do pretežno oblačno. Krajeme dana, u sjevernim i centralnim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 8 do 11, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugo od 25 stepeni.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak