Lokalni izbori 2024 | Ko su kandidati koji su osvojili 0 glasova - nisu glasali ni sami za sebe

14
Radiosarajevo.ba
Lokalni izbori 2024 | Ko su kandidati koji su osvojili 0 glasova - nisu glasali ni sami za sebe

U Bosni i Hercegovini 6. oktobra su održani lokalni izbori. Kao i svaki put, izbori su popraćeni raznim nepravilnostima i bizarnim ishodima.

Pored raznih prijava o kupovini glasova, izbornim prevarama i načelnicima koji su pobijedili iz zatvora, postoje i kandidati koji su osvojili ukupnih 0 glasova. Dakle, nisu ni sami za sebe glasali.

Takav jedan primjer je kandidatkinja stranke DEMOS iz Bosanskog Petrovca Vera Čigoja koja ima ukupno 0 glasova. 

Netflix otkazao hvaljenu seriju nakon jedne sezone, fanovi razočarani: "Brišem svoj račun"

Još jedan primjer kandidata koji nije glasao sam za sebe je Branko Nestorović iz Pelagićeva. Bio je na listi Narodnog Demokratskog Pokreta

Slične pojave zabilježene su i u prethodnim izbornim ciklusima u Bosni i Hercegovini. Kako bude rastao broj potpuno obrađenih glasačkih materijala iz općina, tako će rasti i broj kandidata bez glasova. O tome i o sličnim slučajevima izvještavat ćemo i narednih dana.

Danas nastavak sjednice Doma naroda PSBiH prekinute u martu: Evo šta je na dnevnom redu

A, u maloj općini u Krajini pod nazivom Oštra Luka imamo čak dva ovakva kandidata koji nisu htjeli glasati sami za sebe. Nalaze se na listi Partije Demokratskog Procesa i zovu se Gordana Antonić i Dragan Mitrović

Poslije Oštre Luke, ovakve slučajeve smo i zatekli u Bosanskom Brodu i napominjemo da smo ovdje zatekli najveći broj ovakvih slučajeva. Kandidati koji nisu glasali za sebe nam dolaze sa liste Hrvatske Demokratske Zajednice Bosne i Hercegovine i Posavske Stranke.

Ispred liste HDZ-a BiH, a nemaju nijedan glas su Finka Čuma i Tihomir Čuma, a ispred liste Posavske Stranke su Janja Majstorić, Stipo Stjepanović i Snježana Stjepanović. Zašto ih je ovoliko u Bosanskom Brodu, ostaje misterija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak