Testiran 101 zdravstveni radnik u RS: Zaražen ljekar i korisnik Doma za stare osobe

Fena
Testiran 101 zdravstveni radnik u RS: Zaražen ljekar i korisnik Doma za stare osobe

U Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 697 laboratorijskih uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod još 33 osobe u manjem bh. entitetu.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testiran je još 101 zdravstveni radnik iz Banje Luke, Prijedora, Novog Grada, Trebinja, Bosanske Gradiške, Bijeljine, Čelinca, Laktaša, Bosanskog Broda, Dervente, Teslića, Kotor Varoši, Istočnog Sarajeva i Foče, i ovi nalazi su negativni, a pozitivan test na koronavirus potvrđen je kod jednog ljekara iz bolnice u Prijedoru.

COVID-19 potvrđen je i kod jednog korisnika Doma za starija lica iz Kneževa. U posljednja 24 sata testirano je i još 50 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i svi rezultati testova su negativni.

Do sada je u tom bh. entitetu potvrđen 1.201 slučaj, a oporavilo se 511 osoba. Od posljedica COVID-19 preminula je 81 osoba, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak