Kreće gradnja još jedne dionice autoputa u Bosni i Hercegovini: Vrijednost ugovora 125 miliona KM

4
Radisarajevo.ba
Kreće gradnja još jedne dionice autoputa u Bosni i Hercegovini: Vrijednost ugovora 125 miliona KM

Potpisivanje Ugovora o izgradnji poddionice Koridora 5C Tunel Kvanj – Buna, koja se nalazi južno od Mostara, upriličit će se u petak, 4. oktobra, u sjedištu JP Autoceste Federacije BiH u Mostaru. Vrijednost ugovora iznosi 125.231.549 eura bez PDV-a.

Poddionica Tunel Kvanj – Buna duga je 5,10 kilometara i dio je dionice Mostar jug – Buna.

Od značajnih objekata na ovoj poddionici gradit će se tunel Kvanj (2,7 kilometara), vijadukt Rotimski potok (330 metara) i nadvožnjak Rujevice (44 metra).

Ovo je kriminalac kojem je pjevačica Verena Cerovina pomogla u sakrivanju u Sarajevu

Rok završetka izgradnje poddionice Tunel Kvanj – Buna je 30 mjeseci.

"Ugovor će potpisati Denis Lasić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor i u ime izvođača radova Sun Jun, generalni direktor China Road and Bridge Corporation PJ Banja Luka te Andrijana Katić, ministarica saobraćaja i komunikacija FBiH u svojstvu svjedoka u ime JP Autoceste FBiH i Yang Dong, direktor podružnice CRBC Srbija Beograd kao svjedok u ime izvođača radova, konzorcijuma koji čine China Road and Bridge Corporation, Azvirt Limited Liability Company i Hering d.d. Široki Brijeg", saopšteno je iz JP Autoceste FBiH.

Izgradnja ove dionice će se finansirati sredstvima osiguranim u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicionom bankom (EIB) te bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak