Konaković se sastao sa ambasadorom Meksika: Razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Konaković se sastao sa ambasadorom Meksika: Razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković razgovarao je 15. augusta 2024. godine sa ambasadorom Sjedinjenih Meksičkih Država za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Beogradu Carlosom Isaurom Felixom Coronom.

Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima BiH i Sjedinjenih Meksičkih Država, aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji, evropskim integracijama te regionalnim odnosima. Ocijenjeno je da su odnosi između dvije zemlje dobri i prijateljski te da ima prostora za unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje, sa naglaskom na oblast ekonomije.

Ministar Konaković informirao je ambasadora Sjedinjenih Meksičkih Država o evropskom putu Bosne i Hercegovine i napretku koji je naša zemlja ostvarila od kada je formirano aktuelno Vijeće ministara. Naglasio je ekonomske prednosti euroatlantskih integracija za BiH, koje predstavljaju šansu za razvoj i napredak zemlje.

Specijalna projekcija: Film "Kuduz" u znak sjećanja na Abdulaha Sidrana

Ambasador je istaknuo opredijeljenost Meksika daljem doprinosu unapređenja političkog dijaloga i sveukupne saradnje dvije zemlje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o ugovornim odnosima između dvije zemlje, saradnji na multilateralnom planu, viznoj liberalizaciji, značaju posjeta na visokom nivou te aktuelnim geopolitičkim temama.

Foto: MVP BiH: Elmedin Konaković i Carlos Isaur Felix Coron

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak