Komunalci u BiH traže veću plaću za 100 maraka i najavljuju štrajk

8
Radiosarajevo.ba
Komunalci u BiH traže veću plaću za 100 maraka i najavljuju štrajk

Samostalni sindikat radnika komunalne privrede u Federaciji Bosne i Hercegovine, Kantonalni odbor Sarajevo na današnjoj sjednici odlučio je zakazati protest radnika komunalne privrede 29. februara ispred zgrade Vlade KS.

"Kantonalni odbor Sarajevo otpočeo je pregovore oko potpisivanja novog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama radnika i poslodavaca u oblasti komunalne privrede u Kantonu Sarajevo, obzirom da je važeći Kolektivni ugovor istekao 31.12.2023.godine.

Vlada Kantona Sarajevo i Pregovarački tim Vlade Kantona Sarajevo nemaju sluha prema radnicima komunalne privrede te ne žele udovoljiti zahtjevima Sindikata da se povećaju plaće komunalih radnika za 100 maraka.

Oglasila se policija u vezi filmske pljačke u Banjoj Luci: 'Saznanja pokazuju da su oni još u BiH'

Kantonalni odbor će svim sredstvima braniti interese svojih članova, te se zakazuje protest radnika komunalne privrede u četvrtak 29. februara 2024. godine sa početkom u 5 minuta do 12 sati ispred zgrade Vlade KS.

Kantonalni odbor Sarajevo donio je odluke o daljnjim koracima i to pokretanje tužbi, podnošenje inspekcijskih prijava prema firmama koje su prekršile zakonske obaveze, organizovanje štrajka upozorenja i generalnog štrajka na nivou svih komunalnih preduzeća u Kantonu Sarajevo", navodi se u saopćenju Kantonalni odbor Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak