Komšić i Bećirović se u Sarajevu sastali s Peachom: Gdje je danas bila predsjedavajuća Cvijanović?

7
Radiosarajevo.ba
Komšić i Bećirović se u Sarajevu sastali s Peachom: Gdje je danas bila predsjedavajuća Cvijanović?

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su danas, u zgradi Predsjedništva u Sarajevu, specijalnog izaslanika Velike Britanije i Sjeverne Irske za Zapadni Balkan sir Stuarta Peacha.

Peach se sastao sa članovima Predsjedništva Željkom Komšić i Denisom Bećirovićem.

Dok čekamo na više detalja sa sastanka, donosimo kratku izjavu britanskog ambasadora u našoj zemlji Juliana Reillyja koji je poručio kako je lord Peach, specijalni izaslanik Ujedinjenog Kraljevstva, čestitao novoizabranim članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine na imenovanjima.

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Dodao je kratko kako će Velika Britanija "i dalje biti snažan partner svima koji su iskreno posvećeni napretku".

A, predsjedavajuća Predsjedništva Cvijanović danas nije bila u Sarajevu.

Podsjećamo, ona je od aprila ove godine pod sankcijama Velike Britanije, pa je valjda stoga odabrala da se u Banjoj Luci susretne sa specijalnim izaslanikom Republike Slovenije za zapadni Balkan Anžejom Frangešom, o čemu se pohvalila i na Instagramu.

Kako je navela, "podrška Slovenije u procesu evropskih integracija BiH" veoma je značajna:

"Tokom sastanka sa specijalnim izaslanikom Republike Slovenije za zapadni Balkan Anžejom Frangešom, izrazila sam očekivanje da će različiti nivoi vlasti u BiH, uvažavajući ustavnu strukturu i u skladu sa usaglašenim mehanizmom koordinacije, dati puni doprinos daljem napretku na evropskom putu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak