Kompanija iz Doboj Istoka šije odijela za "Emporio Armani"

Radiosarajevo.ba

Osim za svoje potrebe, brojni domaći proizvođači rade za velike strane kompanije. Nedavno je na strano tržište kompanija Kismet iz Doboja Istoka počela s izvozom odijela italijanskog brenda Emporio Armani, ali s etiketom “Made in Bosnia”.

I jedina to radi u regiji, piše Večernji list BiH.

Šiva odijela za kupca koji je sinonim za visoku i skupu modu. Dokaz je to da i bh. kompanija mogu biti dio konkurencije na stranom tržištu.

Odijela talijanskog brenda “Emporio Armani” s etiketom “Made in Bosnia” našla su se na europskom tržištu zahvaljujući kompaniji iz BiH.

Ova kompanija počela je s radom prije dva desetljeća kao porodični obrt. S godinama je rasla, širila kapacitete...

Danas zapošljava više od 300 radnika, koji šivaju obična te skijaška odijela, bavarsku narodnu nošnju, a sve za tržište Austrije i Njemačke. Posljednje dvije godine saradnja se proširila i na Italiju.

“Vjerovali smo da možemo nešto napraviti u mjestu gdje živimo, u Maloj Brijesnici u Doboju Istoku. Suludo je da se odlučite raditi najzahtjevnije proizvode za svjetsko tržište, ali, evo, sve je moguće”, kazao je Alen Karić, vlasnik kompanije Kismet, koju je izgradio s roditeljima.

Dodao je da su razvili proizvodnju talijanskih muških odijela za brend Armani.

“Iza nas su dvije godine velikog odricanja”, kazao je Karić.

A da jedno odijelo za talijansku modnu kuću nije lako sašiti, govori činjenica da ono zahtijeva 350 operacija i 35 vrsta peglanja. Sve to uz najsavremenije mašine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak