Kompanija dm iz predostrožnosti povlači proizvod "dmBio rižni krekeri, malina, 8+ mjeseci, 35 g"

0
Radiosarajevo.ba
Kompanija dm iz predostrožnosti povlači proizvod "dmBio rižni krekeri, malina, 8+ mjeseci, 35 g"

S ciljem zaštite potrošača, dm drogerie markt d.o.o. iz predostrožnosti iz prodaje povlači proizvod "dmBio rižni krekeri, malina, 8+ mjeseci, 35 g".

Povlačenje se isključivo odnosi na proizvod s rokom trajanja 04.06.2024. i brojem šarže "NL15"“. Rok trajanja i broj šarže istaknuti su na poleđini pakovanja.

Razlog povlačenja: Ne može biti isključeno da pojedina pakovanja proizvoda s gore navedenim rokom trajanja mogu sadržavati aflatoksine. Isti mogu uticati na zdravlje ukoliko ih se konzumira duži vremenski period. Aflatoksini su metabolički proizvodi koje formiraju različite vrste gljiva.

Muzička magija: Amira Medunjanin održala još dva koncerta u sarajevskoj Vijećnici

Sve kupce koji su već kupili proizvod s navedenim brojevima šarže i rokovima trajanja dm poziva da isti prestanu koristiti te da, otvoren ili neotvoren, vrate u njima najbližu dm prodavnicu, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

"Kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca za nas je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo zbog nastalih neugodnosti ali i zahvaljujemo na razumijevanju", poručili su iz dm-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak