Kiša ne prestaje padati u Krajini: Pogledajte snimak poplavljenih područja grada Bihaća

0
Radiosarajevo.ba

Kiša u Unsko-sanskom kantonu i dalje pada, situacija je teška na području Bihaća, a naročito u naselju Kulen Vakuf.

Prema posljednim informacijama, u ovom mjestu poplavljeno je dvadesetak objekata.

"Sinoć tokom noći nastavljene su aktivnosti punjenja i doturanja vreća sa pijeskom u komunikaciji sa predsjednicima MZ, dok su mobilni timovi CZ konstantno bili na terenu.

Naša tema | Počela sezona vjenčanja: Provjerili smo koliko je novca potrebno izdvojiti za vjenčanicu

Obavljeno je dostavljanje vreća sa pijeskom po pozivu u nekoliko MZ. Mještani MZ Srbljani uz pomoć CZ u naselju Kostela izgradili su zečiji nasip na magistralnom putu M14. U naselju Klisa obavljena je intervencija uklanjanja odrona i ravnanja makadamskog puta", saopćeno je iz Gradske uprave.

Prema posljednjim podacima Agencije za vodno područje rijeke Save u Federaciji BiH trenutno je vanredno hidrološko stanje na području gornjeg i srednjeg dijela sliva rijeke Bosne, gornjeg dijela sliva Vrbasa, na slivovima Une i Sane, te na slivu Gline i Korane.

Obavještenje o prognozi vanrednog hidrološkog stanja odnosi se na područje općina u USK, SBK, Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu.

U Sanskom Mostu se oglasile sirene zbog poplava: Proglašeno stanje prirodne nesreće!

"Sugerišemo nadležnim institucijama da prate situaciju na terenu i postupaju u skladu s ovlaštenjima, a službama koje provode mjere i aktivnosti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara preporučujemo pojačan oprez", poručuju iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

Na stranici Grada Bihaća objavljen je snimak poplavljenih područja grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak