Kada država ne reaguje, mještani se aktiviraju: Nijaz i Hazim Velić popravili oštećeni put

1
Fena
Kada država ne reaguje, mještani se aktiviraju: Nijaz i Hazim Velić popravili oštećeni put

Nijaz Velić, mještanin naselja Todorovo u Velikoj Kladuši, zajedno sa svojim komšijom, Hazimom Velićem koji ima manji traktor, volonterski su uredili dio puta koji prolazi kroz ovo naselje.

Naime, asfalt između ivičnjaka i kraja puta tokom godina odnijela je voda usljed obilnih padavina, što je prijetilo da ošteti ivičnjak u potpunosti. Odlučili su zaštititi taj dio betonom kako bi spriječili daljnja oštećenja.

Ono što ovu priču čini posebnijom jeste činjenica da je Nijaz sve ovo uradio odmah nakon što je došao iz noćne smjene u policijskoj stanici. 

Dnevnik Radija Sarajevo | Džemil Hodžić: Vrijeme je da bolje baždarimo mehanizam empatije i ljubavi

"Niko nije mrdnuo prstom, i onda sam odlučio da uradim nešto društveno korisno za našu zajednicu. U tome mi se pridružio moj komšija i rođak Hazim", kaže Nijaz Velić.

Na fotografijama se može vidjeti kako neki vozači prolaze traktorom uz same ivičnjake i voze čak preko njih, iako je put širok 3,5 metara, što može dovesti do toga da ivičnjak bude oštećen. Nijaz je iskoristio priliku da apeluje na svoje sugrađane da čuvaju put.

Foto: Fena: Nijaz i Hazim Velić volenterski uredili dio puta u Todorovu

"Apelujem da to ne rade i da čuvaju put koji je zajedničko dobro i da ne voze preko ivičnjaka, jer ima dovoljno širine da voze asfaltom", poručio je.

Njegov angažman i briga za zajednicu primjer su kako pojedinci mogu napraviti značajnu razliku, čak i kada se suočavaju sa vlastitim zdravstvenim izazovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak