Jutros u Neumu 27 stepeni: Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka za vikend

1
Radiosarajevo.ba
Jutros u Neumu 27 stepeni: Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 13; Drvar 15; Bugojno, Ivan Sedlo 16; Jajce, Srebrenica 17; Bihać, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Zenica, Zvornik 18; Banja Luka, Doboj, Široki Brijeg, Tuzla 19; Bijeljina, Gradačac, Trebinje 22; Mostar 26; Neum 27; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su moguću ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 28 do 34, na jugu do 37 °C.

Nove informacije za građane i turiste: Trebevićka žičara od septembra će imati novo radno vrijeme

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura zraka oko 31 °C.

BiometeoroloŠka prognoza Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanih perioda.

Objavljena prognoza do utorka:

U subotu 31. augusta, sunčano uz malu oblačnost. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 37 °C.

U nedjelju 01. augusta, sunčano uz malu oblačnost. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 38 °C.

U ponedjeljak 02. augusta, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 °C.

U utorak 03. augusta, sunčano uz malu oblačnost. Vjetar Hercegovini i na jugozapadu Bosne slab do umjeren jugozapadni, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak