Još jedan kineski proizvod se povlači s bh. tržišta: Mogu izazvati strujni udar i požar

0
Radiosarajevo.ba

Pet vrsta ukrasnih lampica kineskih proizvođača povučeno je sa tržišta BiH zbog opasnosti od strujnog udara i požara, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o svjetlosnim lancima 'Net Light Winter Wonderland 100L', 'LED Rope Light' od 10 metara, 'LED Decorative Lights', 'Light Christmas LED 200 LED' i '100 L Rice Light'.

Kako je saopćeno, proizvodi predstavljaju rizik od strujnog udara i požara jer je dužina kabla manja od minimalno dozvoljene, te ne ispunjava zahtjeve električne izdržljivosti i proizvodi ne sadrže neophodna upozorenja.

Uživo: Teya Dora izvela pjesmu "Lila Ramonda”

Nadležna inspekcija naložila je povlačenje proizvoda s tržišta i njihovo uništavanje.

Potrošačima koji posjeduju ove proizvode preporučuje se da ih prestanu koristiti i da ih vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ih kupili. U saopćenju je navedeno da proizvodi nisu usklađen s naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i s određenim standardom

FOTO: Agencija za nadzor nad tržištem BiH: Sporne lampice

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak