Građani, oprez: Sa tržišta povučeni proizvodi koji mogu izazvati požar

1
Radiosarajevo.ba
Građani, oprez: Sa tržišta povučeni proizvodi koji mogu izazvati požar
Foto: Kolaž / Neisgurni prozivodi na tržištu BiH

Tri vrste produžnog kabla povučene su sa tržišta Bosne i Hercegovine jer predstavljaju rizik od strujnog udara, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Povučene su dvije vrste produžnih kablova kineskih proizvođača i produžni kabl nepoznatog proizvođača. Riječ je o kablovima DSDM0728006 i ROA19RTX050-2, kineskih proizvođača i produžnom kablu tip MGP332 nepoznatog proizvođača.

Proizvodi predstavljaju rizik od strujnog udara jer se, kako se navodi, mogu rastaviti alatom opšte namjene i uređaji imaju sredstvo za pričvršćavanje na zid koje omogućava pristup dijelovima pod naponom.

Vajzović Nizamić, predsjednica BHAAAS-a: Gradimo građanski identitet u BiH!

Vajzović Nizamić, predsjednica BHAAAS-a: Gradimo građanski identitet u BiH!

U saopštenju se dodaje da proizvodi nisu usklađen sa naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa određenim standardom.

Nadležna inspekcija naložila povlačenje proizvoda sa tržišta i njihovo uništavanje.

Potrošačima koji posjeduju ove proizvode preporučuje se da ih prestanu koristiti i da ih vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ih kupili. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije