Jelena Trivić: 'Europski put je samo paravan, Milorad Dodik žrtvuje sve zarad sebe'

6
Radiosarajevo.ba
Jelena Trivić: 'Europski put je samo paravan, Milorad Dodik žrtvuje sve zarad sebe'

Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, poručila je da je „laž kontinuitet političkog djelovanja Milorada Dodika, koji nastavlja da brani neodbranjivo“.

Svima je kristalno jasno da se Zakonom o sprečavanju sukoba interesa omogućava preglasavanje, bilo da se radi o prostoj ili dvotrećinskoj većini, te da je time poništena konstitutivnost naroda rekla je Trivić.

Ona kaže da je to jasno čak i Dodikovom najbližem i dugogodišnjem saradniku, Nebojši Radmanoviću.

Objavljena snimka: Ovo je prvi iskaz atentatora, odgovorio na pitanje zbog čega je pucao na Ficu

"Na stranu evidentne pukotine u SNSD, ono što je ovdje još evidentnije jeste kontinuitet izdajničke politike Milorada Dodika koji je spreman da žrtvuje sve, narod i RS, zarad sebe i svog političkog opstanka. Evropski put samo je izgovor", navodi Trivić.

Ona tvrdi da je evropski put za koji se Dodik zdušno bori samo paravan.

Jelena Trivić oštro komentarisala Dodika: 'Od lažnog predsjednika do provincijskog spletkaroša'

Trivić kaže da je sada kristalno jasno zašto su Dodika njegovi evropski drugovi i ostavili na vlasti uprkos brutalnoj pljački izbora.

"Znali su vrlo dobro zašto to čine – nijedan drugi Srbin ne bi prihvatio mogućnost preglasavanja, kao što je to prihvatio Dodik i naredio svojim poslušnicima da za to glasaju. Naravno da predstavnici EU nisu htjeli da čuju da u odlučivanju bude ostavljena mogućnost nacionalnog veta i naravno da je Dodik na to pristao. Jer ucijenjeni Dodik je najbolji Dodik! Za neku tamo Evropu…", zaključuje Trivić, piše srpskainfo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak