Jedan od najtraženijih bjegunaca koji je uhapšen na Jahorini pušten iz pritvora

12
Radiosarajevo.ba

Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane osumnjičenom Mladenu Samardžiji, koji se tereti za počinjenje krivičnog djela neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca i ometanje rada pravosuđa, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Naime, Sud BiH je 29. augusta ove godine u predmetu Mladen Samardžija i drugi prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i donio rješenje kojim se osumnjičenom Samardžiji ukida pritvor i istovremeno određuju mjere zabrane.

Mjere zabrane odnose se na zabranu napuštanja boravišta u vidu ograničenja kretanja na njegov dom, putovanja i sastajanja s određenim osobama.

Nermin Nikšić o razgovorima u Konjicu: "Ne mogu se odluke donositi na onakvim sastancima"

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za njima postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti izrečenih mjera vršit će se po isteku svaka dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg rješenja.

Osumnjičeni je upozoren da mu se može odrediti pritvor ukoliko prekrši obaveze nametnute ovim rješenjem.

Potvrđeno: Mladen Samardžija još dva mjeseca u pritvoru

Mladen Samardžija, pripadnik Kavačkog klana, je u decembru 2023. godine po potjernici Interpola uhapšen na Jahorini, prije hapšenja je okarakterisan kao jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je tragao i Europol.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak