Izbori 2024 | Predstavljeni kandidati NES-a za Općinsko vijeće i načelnika Velike Kladuše

0
Radiosarajevo.ba
Izbori 2024 | Predstavljeni kandidati NES-a za Općinsko vijeće i načelnika Velike Kladuše

Predstavljeni su kandidati NES-a za Općinsko vijeće i načelnika Velike Kladuše.

"Lokalni izbori su važni, a u Velikoj Kladuši su najvažniji jer su promjene ovdje nasušna potreba, ali i neminovnost", istaknuto je na prvom predstavljanju kandidata Narodnog evropskog saveza (NES) BiH za Općinsko vijeće i načelnika Općine Velika Kladuša.

Kako je istaknuo Sabahudin Koštić, nosilac liste za OV, u Velikoj Kladuši sve je spremno za nove stranice i ova općina nikako više ne smije biti središte skandala i problema.

Uhapšen bh. bjegunac sa njemačke psihijatrijske klinike, lociran na neočekivanom mjestu

"Predugo smo taoci jedne izrazito loše atmosfere koju kreiraju jedni te isti ljudi već godinama. Došlo je vrijeme da se riješimo svih tereta prošlosti i da Velika Kladuša postane središte dobrih i velikih projekata", naglasio je Koštić. Punu podršku velikokladuškim kandidatima dao je i predsjednik Narodnog evropskog saveza BiH Nermin Ogrešević.

"Velika Kladuša ima velike potencijale, ali je od presudne važnosti rukovođenje s njima. Ovo može i mora biti jaka općina, jer jaka Velika Kladuša uz jak Cazin, Bihać i ostale sredine znači jaku Krajinu. Na taj način ćemo postići da se snaga Krajine osjeti u višim nivoima vlasti i da budemo zastupljeni onako kako to zaslužuje ovaj dio BiH", poručio je Ogrešević.

Kandidat NES-a za načelnika općine Velika Kladuša na predstojećim izborima je Adis Džanić koji je u svom obraćanju istaknuo da sa svojim sugrađanima dijeli ista iskustva s kojima niko nije zadovoljan, ali i iste želje za promjenama u Velikoj Kladuši.

Počela predizborna kampanja: NiP počeo sa predstavljanjem svojih kandidata u Bihaću

"Niko normalan neće podržati nastavak ovakvog stanja, a mi smo se odvažili stati na čelo pokretanja promjena i one će se sigurno desiti u svakom pogledu. Jednostavno, lokalnim političarim koji su nas vodili svih ovih godina istekao je rok upotrebe u svakom pogledu. Došla je 2024. godina, došle su i generacije kojima ne pada na pamet nastaviti vući breme prošlosti o kojoj nisu odlučivali, a većinom ni učestvovali u istoj. Velika Kladuša je naš dom i bit će najbolja, najuređenija i najnaprednija jer mi to zaslužujemo", istaknuo je Džanić.

Poruka iz Velike Kladuše je da Narodni evropski savez BiH ima viziju, iskustvo, znanje ali zavidan kapacitet među glasačima i da će ovo biti kampanja koja podiže standarde i donosi promjene.

Inače, predizborna kampanja za lokalne izbore koji se održavaju u BiH počela je 6. septembra i trajat će mjesec dana - izbori se održavaju 6. oktobra, a sve o izborima možete pratiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak