Iz ureda ministra Konakovića pojasnili zašto Vulinu nije dozvoljen prelet u BiH

17
A.S.
Iz ureda ministra Konakovića pojasnili zašto Vulinu nije dozvoljen prelet u BiH

Potpredsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vulinu vlasti u Bosni i Hercegovini ponovo nisu dale dozvolu za prelet kako bi danas posjetio Srbe na Palama i s njima obilježio slavu ove opštine Veliku Gospojinu, saopćeno je iz Vlade Srbije.

Dodaju da Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, na čijem je čelu Elmedin Konaković, još jednom nije dalo dozvolu za prelet srbijanskom potpredsjedniku vlade Aleksandru Vulinu.

"Od naše ambasade na vrijeme su ispoštovane sve procedure koje se u diplomatiji nalažu i uprkos tome vlasti u Federaciji nisu odgovorile na zahtjev", navedeno je u saopćenju Vlade Srbije.

Održan međunarodni bokserski turnir 'Sarajevo trophy': 'Učesnici oduševljeni organizacijom'

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, odakle su nam potvrdili da je vrijeme godišnjih odmora i da niko u ovom ministarstvu nije mogao odgovoriti na zahtjev koji je stigao iz Beograda.

Ovo je drugi put u posljednje dvije sedmice da Aleksandar Vulin nije mogao doći u Bosnu i Hercegovinu helikopterom, jer je zahtjev stigao kasno mimo procedure. 

Iz Vlade Srbije se žale: 'Vulinu ponovo nisu dozvolili da helikopterom dođe u Bosnu i Hercegovinu'

Vulin se tada trebao pojaviti u Prebilovcima kod Čapljine gdje se obilježava "godišnjica stradanja srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak