Iz SDA pitaju: "Hoće li Tužilaštvo KS narediti spektakularno hapšenje Elvedina Okerića?"

5
Radiosarajevo.ba
Iz SDA pitaju: "Hoće li Tužilaštvo KS narediti spektakularno hapšenje Elvedina Okerića?"

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) oglasio se nakon informacija da je predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić (NiP) dodijelio 200.000 KM organizacijama koje su osnovali članovi Naroda i pravde.

"Medijski izvještaji koji razotkrivaju novu aferu dodjele javnog novca udruženjima koja su osnovali, ili njima upravljaju funkcioneri Naroda i pravde, potvrđuju da se radi o sveobuhvatnom, planski smišljenom i udruženom poduhvatu izvlačenja budžetskog novca, koji se nezakonito preusmjerava na osnaživanje stranačke mreže, širenje utjecaja i kupovinu glasova", navode iz SDA.

Optužili su ih da grade paradržavne strukture.

Daleko od očiju javnosti rodila se ljubav na Eurosongu: ‘Jesu li njih dvije zajedno?‘

"Pod maskom brige za povratnike, Konakovićevi sljedbenici osnivali su humanitarna udruženja, gradeći paradržavne strukture, s paralelnim tokovima novca, po uzoru na zloćudne pučističke organizacije.

NIP-ovi lažni humanitarci raspoređeni u rukovodstvo Skupštine i Vladu KS, te bogate federalne resore, u stopu slijede svog stranačkog vođu, protiv kojeg je formiran predmet zbog sumnjive raspodjele grantova", saopćeno je.

Pozvali su na hapšenje Okerića.

SBiH optužuje NIP: "200.000 KM budžetskog novca dali su organizacijama koje su oni osnovali"

"Pod istom optužbom da je grant sredstva dodjeljivao bliskim nevladinim organizacijama, bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, s rukama na leđima i lisicama, te brojnim reporterskim ekipama, doveden je u Tužilaštvo KS. Za očekivati je da prilikom hapšenja velikodušnog i darežljivog Elvedina Okerića, on bude izvučen iz rupe, uz duge cijevi i specijalce, te direktan TV prijenos", saopćeno je iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak