Iz PDA objavili snimak i tvrde: Aktivista SDA je napao našeg člana!

5
Radiosarajevo.ba
Iz PDA objavili snimak i tvrde: Aktivista SDA je napao našeg člana!

Iz Pokreta demokratske akcije (PDA) su na društvenim mrežama objavili tvrdnju kako ih je napao aktivista Stranke demokratske akcije (SDA), te su objavili i video.

Kako navode:

"Da su pozivi na mir aktuelnog načelnika Bege Gutića, tek predstava za javnost i jeftini populizam koji koristi na svojim predizbornim skupovima, prozivajući svoje političke oponente dok u realnosti njegove metode su drugačije.

Inspekcija naredila: UNSA ima 10 dana da poništi i odluku o izboru rektora i konkurs

Naime, prilikom organizovanja današnjeg skupa, aktivist SDA je fizički napao našeg člana i čovjeka iz organizacije predizbornih skupova Pokreta demokratske akcije Mevludina Salanovića. Do napada je došlo jer su navedeni aktivisti SDA urgirali da se isključi struja koja je bila potrebna za održavanje skupa, iako je Izbornim zakonom zagartovan podjednak tretman svih političkih subjekata prilikom obavljanja predizbornih aktivnosti.

Pored navedenog fizičkog napada, koji je uredno prijavljen nadležnim organima, također prilikom polaska na predizborni skup u MZ Seona, iz nepoznatog pravca, bačena stijena na jedno vozilo u pokretu prilokom čega je razbijena šoferšajbna."

Iz Pokreta demokratske akcije dodali su sljedeće: "Ponovo pozivamo na mir i dostojanstvo prilikom odvijanja predizbornih i izbornih aktivnosti. Do 6. oktobra ostalo je još 10 dana, kada bi građani općine Banovići trebali odabrati svog novog načelnika koji će ih predstavljati i zastupati njihove interese na način na koji to naša Općina i zaslužuje."

Pogledajte video:

Inače, predizborna kampanja za lokalne izbore koji se održavaju u BiH počela je 6. septembra i trajat će mjesec dana - izbori se održavaju 6. oktobra, a sve o izborima možete pratiti OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak