Ispred Opće bolnice i Doma zdravlja na Ilidži postavljeni tuneli za dezinfekciju

Radiosarajevo.ba

Tunel za dezinfekciju postavljen je danas u Sarajevu ispred Opće bolnice "Prim dr. Abdulah Nakaš", a sve u cilju efikasne borbe s pandemijom koronavirusa, kao i zaštitom stanovnika, ali i zaposlenika ove zdravstvene ustanove.

Nakon Doma zdravlja Stari Grad i Doma zdravlja Novo Sarajevo, tuneli za dezinfekciju koji su jedna od preventivnih mjera u borbi protiv pandemije Korona virusa (COVID-19), postavljeni su i ispred Domova zdravlja Ilidža i Vogošća. 

Kupovinu tunela za dezinfekciju finansirale su općine na čijem se teritoriju nalaze spomenuti Domovi zdravlja, izuzev tunela ispred Doma zdravlja Stari Grad čiju kupovinu je finansirao Grad Sarajevo.

Foto: Radiosarajevo.ba: Tunel za dezinfekciju ispred Opće bolnice
Zahvaljujući donaciji firmi Bios i Ado Trans i Općina Ilidža je dobila tunel za dezinfekciju.

Kako su saopćili, ispred Doma zdravlja Ilidža postavljen je danas tunel za dezinfekciju, kroz koji je sada obavezan prolaz prije ulaska u ovu ustanovu, kako za pacijente tako i za zdravstvene radnike.


Promo: Tunel za dezinfekciju na Ilidži

Svi koji ulaze u Dom zdravlja Ilidža uključujući i zaposlene dužni su proći kroz tunel što će uz trijažu koju svakodnevno vrše naši medicinski radnici na punktu značajno smanjiti rizik od unošenja virusa u ovu ustanovu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak