Ispovijest supruga ubijene profesorice: 'To sam je jutro odvezao na posao u školu'

1
Radiosarajevo.ba
Ispovijest supruga ubijene profesorice: 'To sam je jutro odvezao na posao u školu'

Stravičan zločin potresao je u srijedu, 21. augusta Sanski Most.

U pucnjavi koja se dogodila u objektu Gimnazije, ubijeni su direktor ove obrazovne ustanove, Nijaz Halilović, sekretarica Nisveta Kljunić i profesorica engleskog jezika, Gordana Midžan.

Njih troje je iz automatske puške ubio Mehemed Vukalić, pomoćni radnik, a zatim je pokušao počiniti samoubistvo tako što je sebi pucao u prsa.

Goran Ivanišević za Radiosarajevo.ba: 'Prvi put sam na Sarajevo Film Festivalu i zaista uživam'

Ubijenoj profesorici u Sanskom Mostu ostalo je svega sedam dana do penzije.

"Ženu sam odveo 20 minuta prije na posao, ne mogu vjerovati da je to bio posljednji put da sam je vidio", govori dan nakon velike tragedije suprug ubijene profesorice Gordane Midžan.

Profesorica koja je ubijena u Sanskom Mostu trebala otići u penziju za nekoliko dana

"Ne znam što je tačno bilo, sve još traje, nemam nikakav izvještaj. Nikako se ne osjećam, užasno se osjećam. Poznavao sam domara, i ja sam radio u toj ustanovi. Otišao sam u penziju prije godinu dana. Nije to bio nikakav čovjek. Nije bio na disciplinskom, to su samo priče, nikakav se disciplinski nije vodio protiv njega. Riječ je o jednom od većih neradnika. Nije imao šefa, radio je što je htio. Nije imao neprijatelja u nama, ali svi prema takvima imamo jednaki odnos", rekao je za 24sata suprug ubijene profesorice.

Dodaje kako niko uopće nije mogao ni zamisliti da je domar u stanju napraviti takvo što.

"Znam da je riječ o automatskom oružju, ali ne znam detalje. U školi su bili moja žena, sekretarica i direktor škole, održao se sastanak i onda je bio razlaz. Nastradale su tri osobe koje su bile u tom trenutku u školi. Velika tragedija", zaključio je suprug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak