Ismet Gavrankapetanović reagira: “Volio bih da znam zašto se ministar Rimac toliko prepao'

15
Radiosarajevo.ba
Ismet Gavrankapetanović reagira: “Volio bih da znam zašto se ministar Rimac toliko prepao'

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović reagirao je na izjavu federalniog minisztra zdravstva dr. Nedeljka Rimca koji je kazao da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović ne ispunjava formalne uvjete za funkciju generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Federalni ministar zdravstva dr. Nediljko Rimac na konferenciji za medije u srijedu, 28. augusta, u Sarajevu kazao je da on nema ništa protiv imenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, ali je problem u tome što direktor Opće bolnice u Sarajevu ne ispunjava propisane uvjete.

“Postoji problem što to imenovanje ne bi bilo po zakonu i procedurama. Najsretniji bih bio da to nije ispalo kako jeste, ali ja moram čuvati sebe jer sam dobio i prijetnje i tri krivične prijave ako dam saglasnost. Došao sam iz mirne sredine, godinu i po dana ostalo mi je do penzije i ja zbilja želim samo poštivati zakon”, istakao je Rimac.

Ovo je otkriće koje bi moglo promijeniti budućnost svijeta

Dodao je kako je o svemu upoznata i Vlada FBiH, ali da mu smeta što je uvijek spominje “kako ministar Rimac ne želi da stavi potpis”.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović iz Praga je za portal Hayat.ba komentirao izjave ministra Rimca.

“Izjava je zabrinjavajuća, jer ministar kaže da ne može pomoći bolesnima. Vlast je i odgovornost a ne samo privilegija. Ne samo skupi automobili plaćeni tuđim parama, dnevnice, povremeno navraćanje na posao. Vlast je odgovornost prije svega. I volio bih da kaže ko mu je prijetio i zašto se toliko prepao. I da… kakve dogovore i s kim želi. Valjda se o zakonu radi”, poručuje Gavrankapetanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak