Ismet Gavrankapetanović odgovorio: Hoće li biti novi direktor KCUS-a?

15
Radiosarajevo.ba
Ismet Gavrankapetanović odgovorio: Hoće li biti novi direktor KCUS-a?

Ismet Gavrankapetanović, direktor Opšte bolnice u Sarajevu, govorio je o imenovanju novog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na čije mjesto bi mogao doći upravo Gavrankapetanović.

Konačna odluka mogla bi biti poznata do četvrtka nakon zasjedanja Upravnog odbora KCUS-a. Kandidati su i v.d. direktora KCUS-a Alen Pilav i doktor Mevludin Mekić, a Gavrankapetanović je prvorangirani.

"Vidjet ćemo da li ću biti izabran. Komisija ima svoja mjerila i meni je čast da sam prvorangirani. Kad sam se odlučivao prijaviti, smatrao sam tu i jednim velikim izazovom. Vrijeme je izazovno, imamo veliki odljev kadrova. Javni sektor susreće se sa velikim problemima", rekao je u programu BHRT-a.

Drastična promjena: Ovako je Baby Lasagna izgledao prije 12 godina

Istakao je da nema nikakvih problema u vezi njegove dokumentacije te da je završio magistarski studij na Ekonomskom fakultetu UNSA iz zdravstvenog menadžmenta.

Naveo je da nema 'nikakvih pritisaka' kada je u pitanju njegova kandidatura za direktora KCUS-a. Pohvalio je dosadašnje potreze v.d. direktora KCUS-a Alena Pilava.

"Pozdravljam potpunu otvorenost, transparentnost, izvještavanje o medicinskom kadru, nedosatatku medicinskog kadra...", rekao je Gavrankapetanović.

Govorio je o tome šta će uraditi ukoliko bude izabran za direktora, a o tome možete više saznati u videu ispod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak