Internetom se širi fake news: Ne nasjedajte na širenje lažnih informacija o Feđi Štukanu!

14
Radiosarajevo.ba

Glumac i književnik iz Bosne i Hercegovine Feđa Štukan zadržan je u nedjelju, 24. juna na zračnoj luci "Nikola Tesla" u Beogradu i nije mu dozvoljen ulazak u Srbiju, a danas će biti deportiran u Sarajevo.

Šta se dešavalo u u Beogradu ispričao je Feđa Štukan za portal Radiosarajevo.ba, a više čitajte na linku OVDJE.

Ugledni bosanskohercegovački novinar, kolumnista, publicista, Dragan Bursać pružio je podršku glumcu i ironično poručio 'Vladaj Vučiću još vijek cijeli!'.

Potop u Dalmaciji: 'To nikad u životu nisam vidio, asfalt diže, sve trga, sve je padalo'

Naime, u objavi koju je podijelio Bursać nalaze se dvije fotografije. Na jednoj je Feđa Štukan u filmu Top je bio vreo (2014. godine), a na drugoj Branko Đurić u filmu Ničija zemlja (2001. godine).

Korisnik na platformi X napisao je iznad fotografije Feđe Štukana "Snajperista Alije Izetbegovića, Feđa Štukan, zadržan je danas na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Udri milicijo naša".

Feđa Štukan će danas biti deportovan u Sarajevo, oglasili se i njegovi advokati

"Čovjek je glumac, ovo je slika iz filma", pokušala mu je objasniti korisnica.

Nakon toga objavljena je i Đurina slika.

"Ma nemoj da nije i ovo iz filma, sve ste mi fini, a posle kukate genocid", napisala je druga korisnica.

Oba filma možete pronaći na internetu, a mi smo se potrudili i napravili još jedan printscreen za one koji više vjeruju u propagandu nego u sedmu umjetnost.

Širenje mržnje, fašizma, nacionalizma, lažnih vijesti (fake newsa) nikome nije donijelo dobro, dakle, dragi ljudi više gledajte filmove, a manje mrzite. 

Podsjetimo, sredinom juna prošle godine bosanskohercegovački glumac je zadržan na graničnom prelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Bilo je to odmah nakon što je najpre podržao proteste "Srbija protiv nasilja", a potom i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu. Ubrzo ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao "kriminalcem", a dnevni list Politika"muslimanskim ekstremistom".

Foto: Printscreen: Feđa Štukan

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak