Institut iz Kanade zatražio Dodikovo uklanjanje s funkcija: To neko od Bošnjaka govori

Srna
Institut iz Kanade zatražio Dodikovo uklanjanje s funkcija: To neko od Bošnjaka govori

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine - Milorad Dodik izjavio je danas da su sve kritike upućene povodom njegovog jučerašnjeg obraćanja na skupu "Budućnost Srbije" u Beogradu minimalne i beznačajne.

Povodom saopćenja Instituta za istraživanje genocida Kanada da je riječ o "antibosanskoj kampanji" i da mu treba zabraniti bilo kakvu političku aktivnost na nivou BiH, Dodik je rekao novinarima u Beogradu da on nema nikakve veze sa identiteom bosanski.

"Ja imam srpski nacionalni identitet. Nikad nisam čuo za taj institut, ni ko je, ni šta je. Nevjerovatno je da oni to prate, a vjerovatno je, s obzirom na vokabular, da neko od Bošnjaka - muslimana to govori", naglasio je Dodik.

Podsjetimo, IGK je istaknuo da:

"Dodikov govor u Beogradu i njegovo kontinuirano antibosansko ponašanje unosi sve veći nemir i strah. Dodikove izjave su krajnje skandalozne, fašističke i šovinističke, kojim negira genocid i veliča pravosnažno osuđene vođe ratnih zločinaca, prijeti otcjepljenjem entiteta RS, organizuje antidržavne referendume, uskraćuje osnovna ljudska prava i slobode povratnicima u entitet RS, podriva suverenitet i teritorijalni integritet države BiH." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak