IGK: Oslobađanje Stanišića i Simatovića bi bio poraz međunarodne pravde

1
Radiosarajevo.ba
IGK: Oslobađanje Stanišića i Simatovića bi bio poraz međunarodne pravde

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) oglasio se povodom preusde Stanišić Simatović koja bi trebala biti izrečena sutra.

Saopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Očekujemo da će Mehanizam za međunarodne krivične sudove, koji radi na predmetima preostalim od Haškog tribunala, 30. juna nakon ponovljenog suđenja, potvrditi stručno mišljenje francuske sutkinje Michele Picard, koja je u suprotnom mišljenju priloženom uz hašku oslobađajuću presudu 'Stanišić Simatović' ocjenila da su dokazi bili dovoljni za osuđujuću presudu protiv dvojice bivših dužnosnika srbijanske službe državne sigurnosti za zločine koje su u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini počinile paravojne jedinice pod njihovom kontrolom.

U procesu kriminalne realizacije udruženog zločinačkog projekta sa ciljem formiranja Velike Srbije na račun prije svega Bosne i Hercegovine, ali i djelova Hrvatske, Slobodan Milošević i njegov kriminalni establišment su formirali dvije kriminalne linije. Vojnu liniju Milošević, Perišić, Mladić i MUP-ovu liniju, Milošević, Stanišić i Simatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak