I međunarodne agencije u potrazi za osobama koje su dojavljivale bombe u sarajevske škole

10
Radiosarajevo.ba
I međunarodne agencije u potrazi za osobama koje su dojavljivale bombe u sarajevske škole

Povodom učestalih dojava o navodnim bombama u sarajevskim školama oglasio se premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, koji naglašava da Vlada KS ozbiljno pristupa svakom pojedinačnom slučaju, bez obzira što su sve dojave do sada bile lažne.

Kako je potvrdio, ⁠Ministarstvo unutrašnjih poslova KS radi u punom kapacitetu na pronalasku počinilaca ovih krivičnih djela, kao i druge sigurnosne partnerske agencije u i van Bosne i Hercegovine.

"Napominjem da je lažna dojava o postavljenoj bombi ozbiljno krivično djelo, za koje je zapriječena kazna i do tri godine zatvora. ⁠Tužilaštvo KS će predmete prijave lažnih dojava bombi staviti u prioritet svog rada.  

Uživo iz Zenice s utakmice Lige nacija: Bosna i Hercegovina - Njemačka 1:2

Uz to, pozivamo nadležne na nivou BiH da izmjene pravni okvir kojim se regulira kupovina prepaid SIM kartica u BiH, tako da se kupac SIM kartice obvezno identificira ličnim dokumentom“, istakao je premijer Uk.

Podsjetimo, od prošlog petka, svakog dana su u više sarajevskih škola bile dojavljene bombe, učenici i osoblje evakuirani, a KDZ pregledi provedeni - srećom, svaka dojava je bila lažna. U toku ove sedmice, FUP je otkrio dvije osobe koje su slale dojave, no i jučer i danas je ponovo bilo dojava...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak