I jutros u Sarajevu i Mostaru ista temperatura - večeras opet kiša

Radiosarajevo.ba
I jutros u Sarajevu i Mostaru ista temperatura - večeras opet kiša

Jutros je u našoj zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -2; Bjelašnica -1; Bugojno 1; Tuzla 2; Bijeljina, Jajce, Zenica 3; Doboj, Sanski Most, Zvornik 4; Banja Luka, Drvar, Prijedor 5; Livno 6; Ivan Sedlo, Mostar, Sarajevo, Stolac 7; Bihać, Grude 8; Trebinje 10; Neum 13;

Bioprognoza: Usljed nadolazeće promjene, biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati u cijeloj Bosni i Hercegovini. Jače južno strujanje i dalje će uzrokovati tegobe hroničnim bolesnicima, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti, osobito u drugom dijelu dana. Moguće su meteoropatske reakcije poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti, čestih promjena rspoloženja, nesanice. Opšta slika će biti lošija na zapadu i u Hercegovini, najugodnije na krajnjem sjeveroistoku zemlje. 

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana kiša se očekuje na jugu zemlje, a u večernjim satima i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Dnevne temperature od 11 do do 16, na jugu do 19 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 13 °C.

U srijedu prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa kišom prije podne. Vjetar slab južnog smjera. Temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 9 do 15°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak