I BHmeteo dao prognozu za naredne dane: Večeras kiša, a stiže i zahlađenje

0
Radiosarajevo.ba
I BHmeteo dao prognozu za naredne dane: Večeras kiša, a stiže i zahlađenje

Večeras, do prijepodnevih sati petka prolazno kiša u većem dijelu zemlje. Uz oblake i padavine, pad temperatura. Tako da će kraje ove sedmice obiljeziti nešto svježije vrijeme kako i dolikuje za oktobar.

Navode ovo danas, 10. oktobra, u svojoj prognozi, ekipa na stranici BH meteo. Potom dodaju:

"Dok čekamo hladnu frontu sa sjevera, danas dašak ljeta uz jugo. U Banja Luci i Zenici temperature dosežu do 28°C. Sve to uz pojačan južni vjetar koji u planinskim krajevima doseže i olujne udare. Padavine će kasnije poslijepodne i večeras najprije zahvatiti dio Krajine (sjeverozapadne Bosne), a kasnije u noći i u jutarnjim satima petka prolazno će se proširiti i na veći dio ostatka zemlje. Padavine će se relativno brzo premještati prema jugu. Dolaskom padavina temperature u padu, jugo će zamijeniti sjeverac uz postepeno slabljenje vjetra. Sutra svježije za nekih 10°C u odnosu na danas."

Liga nacija | Grci šokirali Engleze na Wembleyu, Francuska pregazila Izrael

Za vikend djelimično razvedravanje, dalje prognoziraju, uz dosta sunčanih intervala: "Po kotlinama i duž riječnih tokova u prijepodnevim satima moguća magla. Temperature većinom od 14 do 20°C, na jugu do 24°C. Kako trenutno prognoze ukazuju i početak iduće sedmice donosi stabilnije vrijeme uz obilje sunčanog vremena."

Prognozu vremena za naredne dvije sedmice koju je objavio Federalni hidrometeorološki zavod možete čitati na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak