Hitna sjednica Vlade FBiH: Dan žalosti u Federaciji BiH 26. august 2024. godine

3
Radiosarajevo.ba
Hitna sjednica Vlade FBiH: Dan žalosti u Federaciji BiH 26. august 2024. godine

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici proglasila je 26. august 2024. godine Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine. Vlada Federacije ovu odluku donosi radi izražavanja saučešća i suosjećanja sa porodicama žrtava stravičnih ubistava u Sanskom Mostu.

Dan ukopa posljednje žrtve tragičnog zločina u Mješovitoj srednjoj školi "Sanski Most", 26. august 2024. godine, proglašava se Danom žalosti u Federaciji BiH.

Istaknuto je da se Dan žalosti obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama zakonodavnih, izvršnih i sudskih organa vlasti, javnih ustanova, institucija i drugih pravnih lica na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Veliki britanski medij o Sarajevu: Grad koji ima dušu

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH.

Također, medijske kuće na teritoriji Federacije BiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

U suzama i boli: Sanski Most se oprostio od nevinih žrtava trostrukog ubistva

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Službenim novinama Federacije BiH.

Također, Vlada će putem Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke dati preporuku da se na prvi dan školske godine u svim osnovnim i srednjim školama u Federaciji BiH oda počast žrtvama minutom šutnje, učenjem Fatihe, molitvom ili na drugi prigodan način.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak