Danas Dan žalosti na području Unsko-sanskog kantona

0
Radiosarajevo.ba
Danas Dan žalosti na području Unsko-sanskog kantona
Pinterest / Sanski Most

Na području Unsko-sanskog kantona proglašen je Dan žalosti, povodom trostrukog ubistva u Sanskom mostu, ranije ove sedmice.

Danas, 23. augusta, će biti održana komemoracija žrtvama.

U odluci Vlade USK navodi se da će Dan žalosti biti obilježen obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela kantonalne vlasti i tijela jedinica lokalne samouprave.

Savez kolumnista | Naš mrtvi "Aylan" na obali Drine – beba za koju nas nije bilo briga!

Savez kolumnista | Naš mrtvi "Aylan" na obali Drine – beba za koju nas nije bilo briga!

Zastave će takođe biti spuštene na pola koplja na zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih lica, kao i na objektima gdje fizička lica obavljaju samostalne djelatnosti.

Na Dan žalosti, prema odluci Vlade, zabavne priredbe neće biti dozvoljene, a pravna lica koja obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost dužna su prilagoditi svoje programe na način koji odgovara ozbiljnosti dana. To uključuje emitiranje sadržaja koji odražavaju karakter Dana žalosti.

"Ovaj tragični događaj ostavio je dubok trag kako u lokalnoj zajednici Sanskog Mosta, tako i u cijelom Unsko-sanskom kantonu, a Dan žalosti biće prilika da se odaju počasti i izrazi suosjećanje prema porodicama nastradalih, kao i da se cijeli kanton prisjeti onih koji su izgubili svoje živote na tragičan način", naveli su iz Vlade USK.

Podsjetimo, u prostorijama Opće Gimnazije u Sanskom Mostu, naoružani napadač u srijedu, 21. augusta, je ubio tri osobe, nakon čega je pokušao samoubistvo.

Hospitalizovan je u Univerzitetskom-kliničkom centru RSu Banjoj Luci, gdje je operisan, a njegovo stanje je stabilno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije