Historijski događaj: Danas počinje izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice

2
Radiosarajevo.ba
Historijski događaj: Danas počinje izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice

U Sarajevu danas, 4. oktobra počinje izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice i trajat će 18 mjeseci.

U 13 sati, povodom početka radova, na raskrsnici na Ilidži, predstavnicima medija obratit će se ministar saobraćaja Kantona Sarajeva Adnan Šteta i Volkan Okur Yilmaz, predstavnik izvođača radova konzorcija turskih kompanija Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. i Yapiray Demiryolu Insaat Sistemleria Sanayi ve Ticaret A.S.

"40 godina se samo pričalo o ovome projektu. Mi smo obećali građanima i ispunjavamo još jedno obećanje", rekao je ranije za portal Radiosarajevo.ba ministar Šteta.

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Izgradnja ovog dijela pruge će koštati 25 miliona eura (50 miliona KM). Novac je osiguran kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

"Ovo je prvo proširenje pruge u Sarajevu od 1962. godine. Zaista sam zadovoljan, kao i kompletna delegacija Vlade Kantona Sarajevo u Poljskoj.

 U najljepši grad na Balkanu vraćamo se sa lijepim vijestima. A znamo da će biti još ljepši", dodao je ministar Adnan Šteta za Radiosarajevo.ba.

Adnan Šteta iz Poljske za Radiosarajevo.ba: Kreće gradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice

Podsjetimo, ukupna dužina tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice bit će 13 kilometara (u dva smjera). Planirano je deset stanica u oba smjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak