Herojski čin u BiH: Muškarac doživio infarkt na terenu, a reakcija jedne osobe bila presudna

0
Radiosarajevo.ba
Herojski čin u BiH: Muškarac doživio infarkt na terenu, a reakcija jedne osobe bila presudna

Doktor Nikola Šobot, kardiolog i načelnik Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS, heroj je košarkaškog turnira u banjalučkom naselju Lazarevo.

Na društvenoj mreži TikTok proširio se snimak sa turnira u Lazarevu gde se vidi kako doktor Šobot reanimira muškarca koji je bez svijesti. Naime, muškarac je tokom turnira doživio srčani udar, a brzom intervencijom doktora Šobota, njegov život je spašen, piše Blic.rs.

Na dramatičnom snimku vidi se kako doktor neprestano vrši reanimaciju, a u pomoć mu je pritrčalo još nekoliko ljudi, među kojima i medicinska sestra.

Katastrofalne poplave u Italiji: Nestala jedna osoba

Zahvaljujući hitnoj reakciji doktora Šobota, čovjek je brzo dobio potrebnu medicinsku pomoć i prevezen je vozilom hitne pomoći u UKC. Prema informacijama kojima raspolažu mediji iz bh.entiteta RS, muškarac je sada u stabilnom stanju.

"Bravo doktore, bravo ljudino, za ovakve trenutke se živi, radi, uči. Tvoj rod ponosan na tebe, ljudino!", piše u jednom od komentara. Komentari su se samo nizali, a svi su pružali podršku doktoru i hvalili njegov nevjerovatan potez.

Mnogi ignorišu opasan simptom infarkta: Ako osjetite ovakav okus u ustima odmah se obratite doktoru

Ipak, neki su naveli i da je biti doktor životni poziv, kao i da zdravstveni radnik ne može nakon završetka radnog vremena da ostane imun na ovakvu situaciju.

@bdzk.bl

Na turniru čovjeka udario srčani. Nikola Šobot ga spasio! #banjaluka

♬ original sound - БЏК.БЛ

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak