Vozač busa u kojem je poginula trudna Antonela nije imao infarkt: Otkriveno kako je preminuo

0
Radiosarajevo.ba
Vozač busa u kojem je poginula trudna Antonela nije imao infarkt: Otkriveno kako je preminuo
Foto: EPA / Nesreća u Veneziji

Zahuktava se istraga zbog stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila prije nepuna četiri mjeseca u venezijanskim Mestrima, kada je autobus pun putnika s deset metara visokog nadvožnjaka sletio u provaliju te se zapalio i pritom ugasio živote 21 osobe.

U spisku koji se formira pod palicom tužiteljice Laure Cameli i na kojem osim kriminalista rade mnogobrojni vještaci, otkriveno je da vozač nije umro od infarkta. Zaključak doktora vještaka s medicinskog fakulteta u Padovi Guida Viela je jasan.

"Rizzotto u vrijeme nesreće nije pretrpio nikakav infarkt. Kada je autobus pao i udario o tlo, vozač je bio živ. Smrt je nastupila od prijeloma lobanje i udisanja krvi". Ne bi li otklonili svaku sumnju da mu je eventualno pozlilo tokom vožnje, pogotovo kada se pojavila informacija da je imao asimptomatski problem sa srčanom arterijom kojeg navodno nije bio svjestan, kardiologinja Cristina Basso s padovanskog univerziteta je dva puta sve analizirala i radila testove.

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

World Dog Show 2024: Najljepša Shiba Inu na svijetu iz Bosne i Hercegovine

Nikakve anomalije nije pronašla, pišu italijanski mediji. Naime, riječ je o nesreći od trećeg oktobra prošle godine koja je šokirala svijet.

Naime, sat prije tog horora, oko 18 sati, Rizotto kao zaposlenik firme Martini Bus preuzeo je smjenu. Zaputio se na Piazzale Roma u Veneziji gdje je čekao turiste koje je trebao prevesti do obližnje Marghere gdje su odsjeli u kampu Hu.

Albert Rizzotto

Nakon tragedije je otkriveno da je u navedenom autobusu bilo previše ljudi. Naručena vožnja bila je zatražena za 16 osoba, a neki su se ukrcali bez rezervacije jer je u autobusu bilo mjesta, pa je na kraju autobus krenuo s njih 36, dok ih je četvero, iz neutvrđenog razloga i na njihovu sreću, ostalo neukrcano u Veneciji.

Za istraživače je važno utvrditi je li bila riječ o nesigurnoj situaciji ili neposrednoj opasnosti na samoj infrastrukturi mosta, a analizira se i je li ograda nadvožnjaka bila u skladu sa sigurnosnim standardima, javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije