Helikopteri OS BiH na putu za Maglaj: Šuma gori na miniranom području, čule se eksplozije

0
Radiosarajevo.ba
Helikopteri OS BiH na putu za Maglaj: Šuma gori na miniranom području, čule se eksplozije

Načelnik općine Maglaja, Mirsad Mahmutagić, obavijestio je javnost o trenutnoj situaciji u vezi s požarom koji gori na području općine.

Prema njegovim riječima, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je, temeljem Odluke Ministarstva odbrane BiH, odobrilo angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara.

Međutim, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u rejonu Rajlovca, gdje se nalazi baza Brigade vazdušnih snaga OSBiH, helikopteri nisu mogli poletjeti.. Očekuje se da će helikopteri stići u ranim jutarnjim satima kako bi podržali napore na terenu.

Iz KSBiH potvrdili za Radiosarajevo.ba: Postignut dogovor s Budnjom, bit će mu isplaćeno 330.000 KM

Mahmutagić je izrazio zahvalnost svim službama i volonterima koji su već 24 sata na terenu i aktivno pomažu u borbi protiv požara. Posebnu zahvalnost uputio je građanima Maglaja koji su se dobrovoljno uključili u gašenje požara.

"Trenutno gori šuma na području koje je označeno kao minirano. U prilog tome govori i činjenica da su se tokom dana čule eksplozije i pucnji što je potvrđeno i od mještana Crnojevića.

Iako su ekipe na terenu, najbitnija je sigurnost svakog pojedinca prisutnog na lokalitetu požara.
U ovom trenutku nema opasnosti po objekte, a tokom noći će biti organizovana dežura, dok ujutro očekujemo podršku helikoptera, kako bi se požar stavio pod punu kontrolu", rekao je načelnik Maglaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak